Ne face plăcere să vă anunțăm că au început înscrierile de participare la proiectul Filme pentru liceeni. Cadrele didactice se pot înscrie pe platforma online www.filmepentruliceeni.ro, până pe data de 15 octombrie 2015. Prin înscriere aveți posibilitatea de a participa la activitățile proiectului: proiecții cu filme de artă și acces la Ghidul Didactic.

Selecția de filme include producții internaționale recente, apreciate de critici din toată lumea. Cele șase filme abordează stiluri cinematografice și teme sociale diverse. Selecția cuprinde următoarele titluri: "Keep Rollin/Vielen Dank Fur Nichts" (2013), regizat de Stefan Hillebrand și Oliver Paulus, "Keeper" (2015), în regia lui Guillaume Senez,  „Mustang” (2015), regizat de Deniz Gamze Ergüven,  „La vie en grand” (2015) în regia lui Mathieu Vadepiedm, animația  "The Boy and the Beast" de Mamoru Hosoda și "Louder than Bombs" (2015) de Joachim Trier. 

Descriere proiect: Obiectivul proiectului „Filme pentru liceeni”  este redactarea unui ghid educativ și dezvoltarea unei metodologii de predare prin film, care va contribui la inovarea metodelor de învățare pentru liceeni cu vârste cuprinse între 14-18 ani, din România. Acest scop va fi îndeplinit prin proiectarea gratuită a unei selecții filme europene în perioada octombrie  2015 - iunie 2016 pentru 10.000 de liceeni din București,TimișoaraRâșnov, Corabia, Caracal, Moinești, Moreni, Slobozia, Slatina, Toplița, Târgoviște, Râmnicu-Valcea și Giurgiu.
   
Proiectul „Filme pentru liceeni” este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Pentru înscriere, apăsați aici