Centrul de Evaluare și Analize Educaționale anunță începerea înscrierilor pentru cursul de formare ,,Învățarea științelor – abordări metodologice moderne”. Cursul este livrat gratuit în cadrul proiectului ,,Fizica altfel”, implementat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale.

Cursul este susținut financiar de KFC. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi aici.

Programul de formare este acreditat de Direcția Formare Continuă din cadrul MEN, fiindu-i alocate 20 credite transferabile. Mai multe detalii despre curs aici.

 

Grup țintă: profesori calificați cu specialitatea fizică (inclusiv cei cu dublă specializare – fizică-chimie).

Cursul vizează învățarea prin metode inductive și instrumente/strategii de evaluare a competențelor.

 

Structura cursului: 80 de ore

  • Stagiu de formare directă: 4 zile, câte 4 sesiuni de formare în fiecare zi;
  • Stagiu de formare la distanță: fiecare participant la curs va desfășura independent la clasă activități de predare-învățare-evaluare pentru două unități de învățare, în baza celor învățate la curs și a materialelor puse la dispoziție: unități de învățare, fișe de lucru pentru elevi, materiale despre managementul clasei, experimente cu materiale uzuale etc., materiale care se găsesc pe platforma de comunicare http://ceae.ro/moodle/.

 Pe parcursul acestui stagiu, se solicită participanților să realizeze studiu individual, să aplice la clasă două unități de învățare, să interacționeze cu formatorul pentru solicitare de feedback și clarificări și să țină un jurnal de reflecție privind activitățile didactice realizate. Acest jurnal va constitui baza evaluării realizate în stagiul final. Jurnalul de reflecție poate fi însoțit cu poze, filme, declarații ale elevilor etc.

  • Stagiu de analiză și evaluare: 1 zi în care fiecare participant va prezenta o scurtă analiză a activităților didactice pe care le-a realizat în stagiul practic.

 

Înscrierea la curs se face prin trimiterea către dna insp. Gabriela Ionescu (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ) a unui e-mail prin care este exprimată intenția de participare.

 

Perioada de înscriere: 14 septembrie 2017 - 22 septembrie 2017.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să scrieți la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .