Noutăți an școlar 2023-2024

Azi, 6 decembrie 2023, CCD Vâlcea și CJRAE Vâlcea au găzduit o activitate de formare și colaborare internațională în cadrul proiectului Erasmus+ GEOKIT, sesiune care le-a oferit celor 4 profesori bulgari (Școala Generală Nr. 1, Khan Krum, Sofia), tânărului student spaniol (voluntar al ONG-ului Penagos, Cantabria), precum și profesorilor de la C.N.I. Matei Basarab Rm. Vâlcea, posibilitatea de a explora modul în care formele geometrice pot fi utilizate pentru a înțelege și exprima personalitatea. 
Metoda, denumită Psihologia Geometrică sau Geometria conștiinței, a oferit participanților o perspectivă inovatoare asupra modului în care pot să-și exprime propriile emoții și să exploreze creativitatea prin intermediul formelor geometrice, să descopere conexiunile dintre preferințele lor în ceea ce privește formele și trăirile personale, dar și să înțeleagă modul în care formele geometrice pot deveni un instrument puternic în dezvoltarea personalității și în facilitarea procesului educațional.
Proiectul Erasmus+ GEOmetry tools for Kids educaTion in schools (GEOKIT – nr. 2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631) își propune utilizarea unor instrumente inovatoare și metode interactive pentru a dezvolta abilitățile cognitive ale elevilor în domeniul geometriei. 
Prin colaborarea internațională și schimbul de idei, atelierul de lucru de azi a demonstrat importanța diversității în educație și a deschis noi perspective asupra modului în care pot fi integrate concepte inovatoare în sălile de clasă, reprezentând un exemplu inspirațional despre cum educația poate depăși granițele tradiționale și poate oferi elevilor oportunități noi și captivante de dezvoltare personală.

CCDVL (1 of 16).jpg

Atelierul propus de noi, denumit „Psihologia Geometrică sau Geometria conștiinței”, a oferit participanților din Bulgaria, Spania și România un instrument de explorare a gândirii critice.

Mulțumim Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” pentru că ne-a ales să ne implicăm și să arătăm colegilor diferite metode din activitatea didactică.

CCDVL (4 of 16).jpgCCDVL (5 of 16).jpg

CCDVL (6 of 16).jpgCCDVL (8 of 16).jpg

CCDVL (9 of 16).jpgCCDVL (13 of 16).jpg

CCDVL (15 of 16).jpg

CCDVL (16 of 16).jpg